servicii CSR realizate

servicii

Traseu de bicicletă, caiac și canoe Sânmărghita - Ogra - Sfântu Gheorghe

Cu scopul de a oferi comunității alternative pentru petrecerea timpului liber — ciclism, caiac, canoe sau pescuit — în anul 2013, în cadrul unui team-building organizat de echipa noastră, Gedeon Richter România a realizat un proiect care susține agrementul și ecoturismul pe malul râului Mureş, pe baza conceptului "Față de Mureș", inițiat de asociația unDAverde.

„Față de Mure” este un proiect de planificare strategicăde-a lungul râului Mureș, de la izvor până la vărsare. Râul Mureș este un element de peisaj esențial, care poate fi valorificat prin intervenții punctuale, cu participarea comunității.

Proiectul s-a derulat începând din 8 Iulie și până în 28 August 2013, cu scopul de a sensibiliza opinia publicăfață de potențialul râurilor din România.

Zona de intervenție este de aproximativ 20 de km în aval și în amonte de castelul Haller, din localitatea Ogra. Echipa a amenajeat locuri de popas pentru bicicliști sau pentru iubitorii de drumeții în naturăși, de asemenea, pontoane pentru caiac și canoe pe malul râului Mureș. Legătura dintre aceste puncte de popas este, de-a lungul malului, un traseu pentru biciclete, iar pe râul Mureş, un traseu de caiac. Aceste trasee sunt semnalizate pe baza unei hărți de orientare, dar și la fața locului, pe panourile cu informații.Din partea Gedeon Richter România au participat la acest proiect peste 140 de angajați. Aceștia, pe lângă amenajerea locurilor de popas, a pontoanelor și plasarea indicatoarelor, au curățat deșeuri de pe râul Mureșşi din albia acestuia, pe o distanță de cca 20 de km, pentru a atrage atenția cu privire la importanța unui mediu înconjurător sănatos și atractiv din punct de vedere turistic.

Motivaţia iniţierii acestui proiect o constituie faptul că așezările umane par căși-au întors literalmente spatele către apă, lucru demonstrat de modul de construire, de amenajare a malurilor, de relaționare cu apa. Iar râul Mureș este un element de peisaj esențial, care poate fi valorificat și prin intervenții punctuale care susțin sportul nautic, ciclismul, pescuitul și alte activități economice, turistice, sportive și de agrement.

servicii

Traseul Peșterilor de Mulaj

În luna iunie 2014, în cadrul unui team-building special echipa companiei Hirschmann Automotive a realizat un proiect de responsabilitate socială a corporațiilor, care susține ecoturismul în munții Călimani. În cadrul acestui proiect, angajații Hirschmann Automotive, în parteneriat cu Salvamont Salvaspeo Mureș si Asociația UnDaVerde, au amenajat traseul către Peștera Mare din Andreneasa, Peștera Mare din Andreneasa, situată în Defileul Toplița-Deda, este o peșteră de mulaj formatăîn urma scurgerii lavei vulcanice peste pădure. Trunchiurile copacilor, prinse în lavă, s-au solidificat, iar în timp, în urma acţiunii apei, au putrezit şi au fost spălate din roca vulcanică. În Ro mânia, în Defileul Toplița-Deda, pe Valea Mureșului Superior, există aproape 100 de peşteri de mulaj care s-au format în perioada activă a Vulcanului Călimani-Gurghiu, cu circa 5,3 milioane de ani în urmă. 16 dintre acestea pot fi numite peşteri datorită dimensiunilor, restul fiind considerate formaţiuni pseudo-carstice.

Pe parcursul traseului spre peșteră, angajații Hirschmann au construit parapeți, podețe și trepte în zonele expuse, au curățat și nivelat potecile și au pus indicatoare și panouri informative.

De asemenea, traseul a fost vopsit cu marcaje turistice. Scopul acestei acțiuni a fost de a trezi conștiința publicăfață de potențialul turistic al zonei și de a promova calitățile adesea uitate ale peisajului românesc.